Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin

Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin

  Evimiz, birçoğumuz için hayatımızın en önemli yatırımlarından biridir. Bu yatırımı olası hasarlar ve doğal afetlere karşı güvence altına almak ve evinizde ilk günkü huzurla, güle güle oturmanızı sağlamak için dizayn edilen “Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası” ile; evinizi yangından hırsızlığa, sel ve su baskınlarından yıldırım çarpmalarına, kira kaybından uçak çarpmalarına kadar, dilediğiniz her türlü riske karşı güvence altına alabilirsiniz.

TEMINAT KAPSAMI

Konutlar için Çağdaş Güvence Sigortası, sadece tam kagir (betonarme) yapılı konut binalarına ve/veya bu binaların içinde bulunan eşyalara çok sayıda riziko için tek bir poliçe ile teminat verilebilecek özel bir paket poliçedir.Teminatlar - Konut BinasıPoliçede gösterilen riziko adresinde bulunan sigortalıya ait konut binası ile bina içindeki her türlü ortak kullanım alanları ve tesisler ile bahçe, avlu ve çevre duvarları, sarnıçlar bu poliçenin konusunu oluşturur.
Bina dışında bulunan her türlü kullanım alanları ve tesislerle, televizyon ve uydu anteni gibi binayı tamamlayan şeyler, poliçe üzerinde belirtilerek teminat kapsamına dahil edilebilmektedir.Teminatlar - Ev EşyasıPoliçede gösterilen riziko adresinde bulunan sigortalıya ve kendisi ile birlikte oturan aile bireyleri ya da birlikte yaşadığı kişiler ve çalışanlarına ait eşyalar bu poliçenin konusunu oluşturur.
Bu poliçe ile verilmiş olan teminat sadece TAM KÂGİR yapı tarzındaki konut binaları ile içindeki ev eşyasını kapsar. Tam kâgir yapılar; iç ve dış duvarları ile taban ve tavanları beton, taş, tuğla ve briket gibi yanmaz malzeme ile inşa edilmiş yapılardır. Adi kâgir ve ahşap yapı tarzındaki konut binaları ve içindeki ev eşyaları bu poliçe teminatı dışındadır.

Poliçe Kapsamındaki Teminatlar

- Yangın, infilâk, yıldırım,
- Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör
- Sel ve su baskını (seylap)
- Fırtına,
- Kar ağırlığı,
- Yer kayması,
- Dahili su,
- Duman,
- Yakıt sızması,
- Kara taşıtları çarpması,
- Hava taşıtları çarpması,
- Deniz taşıtları çarpması,
- Enkaz kaldırma masrafları,
- Hırsızlık,
- Kazaen kırılma,
- Cam ve ayna kırılması,
- Yangın mali mesuliyet,
- Kira kaybı,
- Alternatif ikamet ve taşınma masrafları,
- 3 şahıs mali mesuliyet,
- Sabit dekorasyon,
- Elektronik cihaz teminatı,
- Gasp, kapkaç, yankesicilik teminatı
- Konut dışında bulunan eşyalar teminatı,
- Konutta bulunan üçüncü şahıslara ait eşyalar teminatı,
- Konut adaptasyon,
- Deprem (İsteğe bağlı teminat olup sigortalının talep etmesi durumunda poliçe kapsamına dahil edilmektedir.)
- Ev yardım hizmetleri (sınırsız-limitsiz).

Enflasyondan Korunma Klozu

Sigorta bedelinin, sigorta döneminin başlangıcında doğru ve tam tespit edilmiş olması kayıt ve şartı ile taraflar arasında mutabık kalınan yıllık %15 enflasyon oranına kadar korunmuştur. Sigortalı ile sigortacı arasında mutabık kalınan enflasyon oranı 365’e bölünerek bulunacak günlük oran, sigorta başlangıç tarihinden hasar tarihine kadar işleyen gün sayısı ile çarpılır ve hasar tarihinde (poliçenin başlangıcındaki sigorta bedeline uygulanmak üzere) geçerli olacak enflasyon oranı bulunur. Bu oran hiçbir şekilde poliçe başlangıç tarihinden hasar tarihine kadar geçen süre için açıklanmış DİE tüketici fiyat indeksindeki artışı geçemez.Tazminat Esasları1. Sigorta bedelinin, hasardan bir gün önceki yeni değer esasına göre hesaplanacak olan sigorta değerine eşit olması halinde tam ziya ve/veya kısmi hasarlarda ödenecek tazminat bedeli, giyim ve mefruşat eşyası dışında bütün ev eşyaları ve konut binası yaşına bakılmaksızın ve eskime, aşınma, yıpranma düşülmeksizin yeni değer üzerinden hesaplanacaktır.
2. Sigorta bedeli, sigorta değerinden düşük olduğu takdirde Genel Şartların ilgili hükümleri uygulanacaktır.
3. Kısmi, hasar veya tam hasarlarda hasar gören kıymetlerin sigortalı tarafından yerine ikame edilmemesi ya da edilememesi veya tamir edilememesi halinde ödenecek tazminat bedeli, rayiç değerler üzerinden hesaplanacaktır.


SIKÇA SORULAN SORULAR
Konut poliçesi satın alırken bina sigorta bedeli nasıl hesaplanmaktadır? 
Bina sigorta bedeli belirlenirken satış değeri değil yeniden inşa maliyeti düşünülmelidir. Binanızın brüt m2 alanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından sınıflandırılarak açıklanan inşaat maliyetleri ile çarpılarak hesaplanmakta olup arsa payı bu hesap dışında tutulmaktadır. Ayrıca bina içerisinde özel olarak yaptırılan dekorasyon masrafları bedele ilave edilmelidir. Örneğin; 100 m2 büyüklüğünde tam kagir yapılı bir dairenin sigorta bedeli: 100m2 x 700 TL/m2: 70.000 TL Dekorasyon masrafları bedeli: 10.000 TL Toplam Bina Bedeli: 80.000 TL olacaktır.
Konut paket poliçesi kapsamında değerli eşya teminatı var mıdır?
Değerli Eşyalar poliçede belirtilen limite kadar teminat kapsamında olup, farklı bir bedel için teminat talepleri ayrıca değerlendirilebilmektedir.
Konut paket poliçesi kapsamında Cam Kırılması teminatı ne şekilde verilmektedir?
Cam Kırılması teminatı bina için 300 TL Eşya için 300 TL olmak üzere toplam 600 TL ile poliçe kapsamında mevcut olup bu limit için herhangi bir prim alınmamaktadır. Bunun üzerinde talep edilecek limitler ek primle poliçe kapsamına dahil edilmektedir.
Konut poliçesi satın alırken eşya sigorta bedeli nasıl belirlenmelidir?
Eşya sigorta bedeli belirlenirken konutta bulunan eşyaların günümüz şartlarında yeniden alım değeri düşünülerek bedel tespiti yapılmalıdır. Konut poliçesinde eşya teminatı “Yeni Değer Esası”na göre değerlendirilmekte olup hasar esnasında giyim ve mefruşat dışındaki eşyalardan eskime payı düşülmemektedir.
Konut paket poliçesi kapsamında deprem teminatı da alabilmek için ne yapmak gerekir? 
Bina sahibi olan sigortalının deprem teminatı alabilmesi için öncelikle Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırması gerekmektedir. Bedeli DASK sigorta bedelinin üzerinde kalan binalar için konut paket poliçemiz ile ihtiyari deprem teminatı satın alınabilmektedir. Sadece eşya teminatı alınan poliçeler içinse deprem teminatı, poliçede yazılı eşya bedeline eşit olarak satın alınabilmektedir.
 
 
Konut paket poliçesi kapsamında bulunan Ev Yardım hizmetleri hangi teminatları kapsamaktadır?
Acil Konut Yardım Hizmetleri
- Tesisat işleri
- Elektrik işleri
- Cam işleri
- Anahtar işleri
- Konutta kalan kişinin kurtarılması
- Güvenlik hizmeti
- Otelde konaklama
- Sigortalının faturalarının ödenmesi
- Avans para
- Acil ilaç temini
- Eve öğretmen gönderilmesi
- Acil mesajların iletilmesi
- Daimi ikametgaha öngörülmeyen dönüş
- Bilgi hattı
Konut Tıbbi Yardım Hizmetleri
- Tıbbi bilgi ve danışmanlık
- Konuta doktor veya ambulans gönderilmesi
- Konuta uzman tıbbi ekip/ekipman yollanması
- Hastanede yatma durumunda yardım
Sosyal Hizmetler
- Sosyal aktivitelerle ilgili bilgi hattı
- Sosyal aktivitelerle ilgili rezervasyon
- Otel rezervasyonları
- Rent-a-Car rezervasyonları
- Uçak bileti alma/ulaştırma
- Seyahat öncesi bilgi (pre-travel service);
- Araç bilgi hattı
 
 
 
Ülkemizin büyük bölümünün deprem kuşağı üzerinde yer alması ve Türkiye'deki çoğu yapısal hasarın depreme bağlı olarak ortaya çıkması nedeniyle, tapuya kayıtlı tüm özel mülkler DASK zorunlu deprem sigortasına tabidir. Bu sigortanın prim tutarını, Doğal Afetler Sigorta Kurumu'nun www.dask.gov.tr adresli internet sitesinde, “poliçe primi ve bedeli hesaplama” isimli bölümde hesaplayabilirsiniz.

Sigorta Kapsamı27.12.1999 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 587 sayılı Zorunlu Deprem Sigortası'na Dair Kanun Hükmünde Kararname gereğince 27.09.2000 tarihinden itibaren, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binalar içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler Zorunlu Deprem Sigortası'na tabidir.Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar
- Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar
- Tamamı ticari veya sınai amaçlarla kullanılan binalar
- 27 Aralık 1999 tarihinden sonra inşa edilmiş olan ancak ilgili mevzuat çerçevesinde inşaat ruhsatı bulunmayan binalar
Sigorta Bedelinin TespitiDoğal Afet Sigortaları Kurumu tarafınca yayımlanan ve her sene revize edilen Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatnamesi'nde, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamındaki binaların yapı tarzlarına karşılık gelen metrekare birim maliyetleri belirtilmiştir.

Sigortaya konu taşınmazın brüt metrekaresi, metrekare birim maliyeti ile çarpılarak Zorunlu Deprem Sigortası sigorta bedeline ulaşılır. Ancak bu bedel hiçbir şekilde "Talimathane"de belirlenen azami bedelden daha yüksek olamaz.

Taşınmazın brüt metrekaresi; net metrekaresine balkonlar ve bina içinde bulunan ortak alanların sigortalının payına düşen kısmı ilave edilerek bulunur. Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümler, ayrılan ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merdivenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalar da ortak alanlar içerisinde değerlendirilir.
Sigorta Priminin Hesabı Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun internet sitesinden www.dask.gov.tr “Poliçe Primi ve Bedeli Hesaplama” bölümünden yapılabilmektedir.

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartları  (16/05/2011 tarihine kadar yürürlükte olan)
Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartları  (16/05/2011 tarihinden sonra yürürlükte olan)
 
DASK'LA İLGİ SIKÇA SORULAN SORULAR
 
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunan binalar hangileridir?
587 sayılı Zorunlu Deprem sigortasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesi hükmü gereğince kapsamda bulunan binalar şunlardır:
- Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar,
- 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler,
- Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,
- Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler.
Yukarıdaki koşullara uyan, kat irtifakı tesis edilmiş binalar, tapuda henüz cins tashihi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı "arsa vs." olarak görünen binalar, tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri için de Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekmektedir. Henüz bağımsız tapusu olmayan meskenlerin sigortası, sigorta ettirenin beyanına dayanarak ve arsa tapusuna ait bilgilerle yapılabilmektedir.
Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak için gereken bilgi ve belgeler nelerdir?
- Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
- Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
- Sigortalanacak yerin açık adresi
- Tapu bilgileri (ada, pafta, parsel, sayfa no) (mesken tapusu veya arsa tapusu)
- Binanın inşa yılı (1975 ve öncesi, 1976 – 1996 arası, 1997 – 1999 arası, 2000 ve sonrası)
- Binanın yapı tarzı (çelik / betonarme karkas, yığma kagir, diğer)
- Binanın toplam kat sayısı
- Binanın hasar durumu (hasarsız, hafif hasarlı, orta hasarlı)
- Meskenin (dairenin) brüt yüzölçümü (m2)
- Meskenin (dairenin) kullanım şekli (mesken, ticarethane, büro, diğer) Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenlenmektedir. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene aittir
 
 
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalan binalar hangileridir?
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalan binalar şunlardır:
- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar,
- Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar,
- Tamamı ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar (iş hanı, iş merkezi, idari hizmet binaları, eğitim merkezi binaları vs.),
- İnşaatı henüz tamamlanmamış binalar,
- 27 Aralık 1999 tarihinden sonra mesken olarak inşa edilmiş olan ancak ilgili mevzuat çerçevesinde inşaat ruhsatı bulunmayan bağımsız bölümler ve binalar,
- Tapuya kayıtlı bulunmayan ve özel mülkiyete tabi olmayan arazi ve arsaların -hazine arazileri vb.- üzerine inşa edilmiş binalar.
Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar için belediye denetiminin olmaması, buralarda yaşayanların genel olarak gelir düzeylerinin düşük olması ve bu aşamada bu alanlarda sigortanın sunumunun zorluğu gibi nedenlerle, sigorta yaptırma zorunluluğu bu yerler için öngörülmemiştir. Ancak, söz konusu yerlerde bulunan yapılar için istendiği takdirde şirketimizden ihtiyari deprem sigortası yaptırılması mümkün bulunmaktadır. Benzer şekilde, ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar da zorunluluk kapsamı dışında bulunmakla birlikte bunlar için şirketimizden ihtiyari deprem sigortası yaptırılması mümkün bulunmaktadır.
Zorunlu Deprem Sigortası’nın kapsamı nedir?Ne kadar olmalı?
Zorunlu Deprem Sigortası ile;
- Depremin
- Deprem sonucu yangının
- Deprem sonucu infilakın
- Deprem sonucu yer kaymasının sigortalı binalarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merdivenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere), DASK tarafından, sigorta bedeline kadar teminat altına alınmaktadır.
Günsoy Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.
Cinnah cad. No : 66/7 06830 Çankaya-Ankara
T: 0312 417 30 36 - 417 30 37 F: 0312 417 30 38